Miért legyek NOE-s?

Ha harmadszor, negyedszer, ötödször ... is domborodó pocakod láttán a tágabb családod, a barátaid, a kollégáid csodálkozása, rosszallása, fejcsóválása, lemondó legyintése fogad, de te mégsem érzed magad csodabogárnak, bátor hősnek vagy eszement fanatikusnak, hanem csupán egészséges nőnek, aki örül a megfogant új életnek, szereti a gyerekeket és szívesen nevel belőlük kettőnél többet is, köztünk a helyed.

Ha a harmadik, negyedik, ötödik, ... gyermeket váró feleségeddel együtt boldogan várod a családi szaporulatot, nem félsz a jövőtől, és ezt másoknak is szeretnéd megmutatni, a NOE-ban megteheted.

Ha még csak álmaidban él, hogy egyszer majd több gyermeket szeretnél, és már előre szeretnéd megtudni, milyen is a családi élet, amikor nem csupán társaddal, hanem gyermekekkel is megoszthatod érzelmi, szellemi, anyagi javaidat, gondolkodj el, vajon nem a NOE-ban van-e a helyed pártoló vagy várományos tagként, hiszen minden nagycsalád az első gyermekkel kezdődik...

Ha nincs saját családod, de úgy érzed, van benned megértés másokkal szemben; ha a benned lévő szeretetraktárból tudsz juttatni másoknak is, nálunk szétoszthatod a szíved kincseit!

Ha már házastársaddal együtt vállaltad a nagycsalád minden terhét és örömét, és úgy érzitek, van mit mondanotok a hasonló cipőben járóknak és a jövendő szülőknek, a NOE-ban a helyetek.

Ha gyermekeidnek hasonló szellemű társaságot, játszópajtásokat keresel, a NOE-ban lesznek elegen.

Ha úgy alakult az életed, hogy egyedül maradtál a gyermekeiddel és nehéz egyedül hordani a terheket, a NOE-ban baráti segítségre találhatsz.

Ha már felnőttek a gyermekeid, és hiányzik a gyerekzsivaj, a mozgalmas élet, a NOE-ban pótolhatod a hiányt!

Ha szükséged van tanácsra, bátorításra, a hasonlóak közösségére, az "én sem vagyok más" érzésére, válaszokra az "ők hogyan oldották meg" kérdésre, akkor gyere közénk!

Ha segíteni tudsz más szülőknek és gyermekeknek tanáccsal, információval, felhalmozódott tudásoddal, szakértelmeddel és tapasztalatoddal, gyere és segíts!

Ha kedvenc időtöltésed a szervezés, és nem veted meg a kétkezi munkát akkor sem, ha másokért kell dolgozni, nálunk ebben sem lesz hiányod.

Ha jó szakmai, üzleti, baráti kapcsolataidat szívesen használod fel arra is, hogy másoknak segíts általuk, a NOE jó terep.

Ha harcos alkat vagy, és nem ijedsz meg a saját árnyékodtól, ha tárgyalni kell önkormányzatokkal, intézményekkel, különféle rendű és rangú emberekkel, a NOE-ban nem törjük le harci kedvedet.

Ezek mellett az sem lehet mellékes, hogy
 
  • van, aki küzd a családod, a gyermekeid érdekeiért, a jobb szociális ellátásért, a megfelelő lakásért, az iskolai esélyegyenlőségért, és minden olyan dologért, ami a családok életét megkönnyítheti;
  • időnként kisegítenek ruhával, ha a gyermekeid bokája és könyöke kilóg a tavalyi göncből;
  • csereberélhetsz babaholmit, ha már szétosztottál mindent, és újabb gyermek kopogtat a család ajtaján;
  • olcsón eljuthaszt olyan helyekre, ahová egyedül nehezen vagy egyáltalán nem sikerülne;
  • bizonyos helyeken olcsóbban vásárolhatsz a tagkártyáddal;
  • talán végre megfizethető áron eljuthattok nyaralni a gyerekekkel együtt;
  • a leglehetetlenebbnek látszó ügyekben is számíthatsz a NOE közösségére.
  • Ha a fenti pontok közül egyik-másikról az jut eszedbe: "mintha ezt nekem, rólam írták volna" - nos, akkor ragadj tollat, telefont, egeret... és a NOE örömmel fogad sorai közé.